dimarts, 13 de juliol del 2010

SOPAR FINAL DE CURS DE LA COLLA XINO-XANO







EL SUQUET D’UNA NIT D’ESTIU

El passat divendres 9 de juliol, a casa dels Lirola-Soler de Cabrera de Mar, celebrarem amb un sopar la cloenda del curs de les sortides Xino-Xano. La proposta sortí d’en Pepe Luís, sempre disposat a oferir-nos l’hospitalitat de la seva llar i a sorprendre’ns amb les seves habilitats culinàries.

Catorze xino-xanaires hi acudirem –gairebé tots- puntuals. Els amfitrions ens havien fet arribar, un parell de dies abans per correu electrònic, el menú i un planell per a que no ens perdéssim... fet que ens reafirmà en la voluntat de ser-hi i ens hi facilità el camí.

A la fresca d’una ben cuidada i grossa morera, muntarem la taula que ben aviat quedà plena de bones amanides d’estiu i un suquet de peix, elaborat per en Pepe Luí seguint una antiga recepta de la seva mare. Veritablement esplèndid i el suquet molt gustós. Vi de Bot i xampany i caves d’arreu van anar animant la vesprada i les converses. Renoi quin guirigall !!!!.

Quan ja estaven tips de menjar i de “sucar” pa a la salsa –d’aquí de venir això de suquet- van fer l’entrada triomfal les postres: uns refrescants pudding i un extraordinari browning de xocolata. De debò, per a llepar-hi els dits !!!!.

Mes cava, el xampany, ja feia estona que havia “caigut”... i noves converses a una i alta banda de la taula. En aquests dies de tanta calor, sota la morera i a la fresca de la nit, ningú tenia ganes de retirar-se. Ben segur que en Pepe Luís i la Tito ens coneixen... i per a continuar animant la sobre-taula ens obsequiaren amb un cremat que acabà de rematar a la concurrència.

Tips i contents, a quarts de tres de la matinada, plegarem veles. Això si “acollonidos” amb la por de trobar, en el camí de retorn, algun control dels Mossos. Pel que sabem tothom arribà a casa "sense novetat".

Si en Joan va tenir una molt bona pensada en això de fer les Sortides Xino-Xano, que tan bona acollida han tingut, la proposta dels Lirola-Soler d’organitzar un suquet en una nit d’estiu després del cicle, també promet.

Bones vacances a tots/es.


1 comentari:

  1. Quina enveja! Mentre jo estava a Sória fent pedagogía Catalana a la meseta, vosaltres us crupíeu un suquet. Si instituiu el suquet del Pepeluí i la Tito per anys successius, arribarà a ser més famós que el del Portabella a la Costa Brava!!!
    Salut.
    Joan Miquel

    ResponElimina