dissabte, 6 de novembre del 2010

UN ANY DE SORTIDES XINO-XANO


PRIMER ANIVERSARI I QUE PER A MOLTS ANYS MÉS HO PUGUEM CONTINUAR


El novembre de l’any passat encetarem, a partir d’una proposta d’en Joan Simarro, les Sortides Xino-Xano. Es tractava de fer una caminadeta, més lúdica que esportiva, una vegada al mes; com quan érem més joves. La iniciativa, vista amb la perspectiva d’un any, penso que ha estat molt positiva i engrescadora. Fem-ne, si m’ho permeteu, una mena de balanç.

Hem fet, de novembre a novembre, onze sortides. Amb un total de 123,45 quilometres caminats i salvant un desnivell total de 2.917 m. L’excursió més llarga va ser de 14,2 km (de Canet a Sant Pol per la Creu de Canet) i la que tenia un desnivell més gran arribà als 550 m. (el Castanyer Gros de Cànoves). Hem menjat (a l’hora de dinar) en deu restaurants diferents, amb uns menús que, de mitja, han costat uns 13 euros per cap i en una ocasió el menjar ha estat de motxilla. El nombre d’assistents ha oscil·lat entre el mínim de 7 i el màxim de 10 persones (la mitja dona 8,45). En cinc d’aquestes excursions hem fet servir el transport públic (tren o autobús), mentre que en les sis restants el mitjà utilitzat han sigut cotxes particulars. No ens ha plogut mai, excepte una petita remullada –al final de l’excursió- en la que efectuarem per la Carretera de les Aigües. Un encert ha estat el fet de responsabilitzar de la proposta i coordinació de cada sortida, per torn, cada cop a un dels assistents; això ens ha permès compartir i conèixer diferents estils, indrets i sensibilitats.

Fins aquí les, fredes però il·lustratives, dades estadístiques. No ens podem queixar. No ens ha anat gens malament. El balanç “tècnic” penso que ha estat bo i satisfactori. Fins i tot, sense perdre el to lúdic, alguna d’aquestes excursions –per a tots- a suposat un repte esportiu. Una “posada en forma” que hem experimentat, tots i cadascun de nosaltres, a mesura que el calendari de sortides anava avançant. Ja ho diu una màxima excursionista: “Un dia de senderisme equival a una setmana de salut”. Certament, al llarg d’aquest any –si això es cert- hem acumulat quasi tres mesos (11 setmanes) de salut. I a fe de Deu que ho hem notat !!!. Tots estem un pel més àgils, més forts i més sans !!!. Així que continuarem prenent d’aquesta “medicina”... mentre el cos aguanti !!!. Tenim perspectives d’anar augmentant la “colla” amb nous companys i companyes que, per raons diverses, disposaran de temps lliure entre setmana.

I es que, concloent, ens les Sortides Xino-Xano, caminem, gaudim de la natura, xerrem, riem, mengem (amb coneixement), bevem (amb més coneixement, encara), fem cultura, esport i salut,... Però, per damunt de tot, ens ho passem d’allò més be en un ambient de franca amistat i companyonia.

Que per a molts anys més ho puguem continuar fent !!!!.

1 comentari:

  1. Molt be la síntesi estadística de les sortides X-X. Tots tenim força clar qui son els 8 de la mitjana, però qui de nosaltres és el 0,45 que tanmateix també ha caminat tots els 123,45 quilòmetres?
    Que en son d'estranyes les matemàtiques!!
    Salut.
    J.M.

    ResponElimina