dilluns, 1 de novembre del 2010

CRIDA A LA 11ena. XINO-XANO.


ANEM A LA ROCA FORADADA DE CORBERA, UN DELS MILLORS MIRADORS DEL BAIX LLOBREGAT



Data.- Dijous 4 de novembre

Tipus d’itinerari.- La proposta per aquesta sortida, surt del poble de Corbera de Llobregat, i ens porta fins a la serra de Les Canals. Al llarg de la ruta hi trobem, al mateix Corbera, l’església de Santa Maria (amb les talles de Santa Magdalena, de la Mare de Déu de la Llet i el Retaule del Roser), algunes masies típiques (Les Feixes, Can Planes i la Torre d’en Guillermo) i interessants accidents geogràfics (Cinglera del Calaix i la Roca Foradada). En arribar a la Roca, des d’una terrassa natural-mirador, es gaudeix d’una espectacular vista panoràmica sobre el Baix Llobregat. Tot i ser un recorregut per una zona propera a Barcelona i força urbanitzada, el pas per espais rurals i naturals i les vistes sobre el Baix Llobregat fan recomenable aquesta sortida.

Recorregut i dificultat.- El recorregut és d’uns 12,5 km. per pistes i corriols. El desnivell és de 360 m. Hom calcula 1h 30’ per a pujar des de Corbera fins la Roca Foradada i menys d’una altra 1 h 30’ de baixada. Al nostre ritme, xino-xano, l’excursió no presenta cap dificultat.

Equip necessari.- L’esmorzar (entrepà i/o fruita segons es vulgui). En Pep portarà la bota de vi i, segurament, en Pepe Lluís el cafè i les "gotes". Roba i calçat adequats al lloc i temps. Bastons. L’aigua que es cregui que hom necessitarà per a la caminada, l’esmorzar i el dinar. Barret i protecció solar.

Dinar.- En aquesta excursió dinarem de motxilla, com en el vells temps. Carmanyola o entrepans el que cadascú porti. Diuen que no plourà, per tant no hi ha perill de mullar-nos. En Pep ja portarà la bota ben plena...

Lloc i hora de trobada.- El desplaçament el farem en cotxes. En principi, els lloc de trobada son per al grup 1: Lepant-Travessera (a les 8h 15’) i per al grup 2: Aparcament del Nou Hospital de Sant Pau (a les 8h 15’). A les 8h 45’, els cotxes ens trobarem a la Diagonal, davant l’Escola d’Econòmiques (on quedarem per a la passada Sortida de Tardor).

Inscripcions.- Tots aquells/es que ens hi vulgueu acompanyar, podeu posar-vos en contacte, abans del dia 3 de novembre, amb qualsevol dels qui normalment anem a les sortides xino-xano o be directament amb en Llorenç que és el coordinador d’aquesta sortida. Més que res per tal d’organitzar el transport en el cotxes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada