dijous, 17 de novembre del 2011

CRIDA A LA 21ena SORTIDA XINO-XANO



CARENEJANT PER LA SERRALADA DEL MONTNEGRE


Data.- Dijous 1 de desembre del 2011.

Tipus d'itinerari.- L’excursió que ens proposen la Montserrat i en Josep Mª, és ideal per a la tardor, ja que ens permetrà descobrir tota una amplia gama de colors i paisatges. Per un costat, les rouredes, fagedes, castanyedes, avellanedes i d’altres arbres caducifolis que poblen les zones més obagues del Montnegre i, per l’altra, en el relleu de la serralada encarat a migdia, els alzinars i les pinedes que miren a mar. La ruta es complementa amb la visita a les pintoresques ermites de Sant Martí (regentada pels caputxins) i la de Santa Maria (restaurada de fa poc) de Montnegre; l’ascensió al Turó Gros, el punt més alt de la serralada (766 m) i una bona colla d’arbres monumentals: les cinc alzines del Coll de Basses, la soca del roure de Santa Maria (caigut a les nevades del 2010) i l’Alzina Grossa. El recorregut pels punts careners de la serralada ens proporcionaran, si el dia hi acompanya, uns bons panorames.

Recorregut i dificultat.- El recorregut és una ruta circular de 8 km, que surt de Sant Martí de Montnegre i torna, fent un circuit que passa pel punt més elevat d’aquesta serralada –el Turó Gros-, al mateix lloc de sortida. El desnivell acumulat es de 450 m. La dificultat és mitjana. El temps de caminada, sense comptar les aturades, és de 3h 30’. L’itinerari comença, com ja hem dit, a Sant Martí de Montnegre on deixarem els cotxes (s’hi arriba, des de l’interior, per una pista forestal que es pren al km 57,5 de la carretera C-35, al nord de Sant Celoni, en un trencall indicat amb el rètol “Can Batlle”, un quilòmetre abans d’arribar a Sant Martí, se’ns ajuntarà la pista que ve d’Olzinelles i Vallgorguina). La ruta, a peu, passa pel Coll de Basses, el Turó Gros, Santa Mª de Montnegre, l’Alzina Grosa i, un altre cop, Sant Martí de Montnegre. En Joan Miquel, portarà el seu GPS, i els coordinadors ja han fet, en una altra ocasió, bona part de l’excursió, així que tranquils...aquesta vegada, no ens perdrem !!!!.

Dinar.- El dinar el farem, un cop acabada l'excursió, al restaurant "Can Lluís" de Sant Pol de Mar, a primera línea de platja. Tenen un menú a un preu -sense extres- de 12 euros.

Equip necessari.- Cal portar l'esmorzar i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. En Pep portarà la bota amb vi, els Serena/Bosch el cafè, en Llorenç "les gotes" i en Carles les tasses de “disseny” i el sucre. Roba i calçat adequats al dia que faci i els bastons (aquells que ho vulguin). En funció del temps no oblideu la capelina i/o el paraigua. Els organitzadors ja han advertit que encara que plogui, sortim !!!!!. Alguna cosa farem, si plou molt, fins l’hora de dinar.

Lloc i hora de trobada.- Com que la “logística” de transport es amb cotxes, tindrem els tres tradicionals punts de trobada: els companys/a del Maresme (en el lloc i hora que ells decidiran), els de l’Hospital (nou) de Sant Pau i els de Travessera xamfrà amb Lepant ( aquest dos últims es trobaran als punts d’origen a les 8h del matí). El lloc i hora prevista, on tots confluirem, serà l’Ermita de Sant Martí de Montnegre a les 9 h. del matí. Els cotxes ja els concretarem, en funció dels assistents, per Internet.

Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, abans del 29 de novembre, trucant o escrivint un correu a en Josep Mª o la Montse que son els coordinadors d'aquesta sortida, més que rés per tal d’organitzar el transport i reservar lloc al restaurant on dinarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada