diumenge, 12 de febrer del 2012

ART I ESCOLTISME (12)




ADRIANO PERONE

Adriano Perone va néixer a Roma el febrer de 1933.

Adriano un jove escolta, autodidacta en el dibuix, omplia el seu “Quadern de Ruta” amb boniques i simpàtiques il·lustracions. A començament dels anys 50 del segle passat, essent rover scout, el cap del seu agrupament, Guido Palombi (que era, també, cap de redacció de la revista L’Esploratore de l’Associació de Scouts Catòlics d’Itàlia –ASCI-), en veure aquests dibuixos l’animà a col·laborar en l’ il·lustració de la revista. Així va ser com en Adriano Perone, el nostre dibuixant per afició, omplí amb els seus dibuixos molts números de L’Esploratore dels anys ’50 al ’70 del segle XX.
Perone estudià Estadística Actuarial a la Universitat “La Sapienza” de Roma i un cop llicenciat es dedicà professionalment a aquesta feina publicant, també, algun treball específic dins la seva especialitat (1).

Entre els anys 1882-83 podem constatar un breu, però significatiu, retorn de les seves il·lustracions en la revista Avventura de l’Associació de Guies i Scouts Catòlics d’Itàlia (AGESCI) i, encara, tornarà a col·laborar amb les publicacions escoltes els darrers anys de la seva vida, entre el 2003 i el 2006.
Els dibuixos d’en Adriano Peroni ens recorden, en certa manera, l’estil d’en Pierre Joubert –sens dubte un referent per a molts scouts aficionats als dibuix-, però, hi podem descobrir unes característiques originals, menys exigents en la perfecció dels rostres i cossos -pròpies d’en Joubert-, i mostrant-nos, amb tota sinceritat i realisme, uns adolescents més irònics, amants de l'aventura, llatins i mediterranis.
Adriano Perone va morir a la seva Roma natal, l’11 de juliol de 2006, amb més de 73 anys d’edat.

L’ octubre de 2010, s’edità un llibre d’homenatge a en Adriano Perone, amb molts dels seus dibuixos, titulat “Adriano Perone: l’encant de la vida scout” (2).
NOTA.-

(1)  Adriano Perone, “Il problema della valutazione del danno patrimoniale alla persona”, Institucio di Scienze Attuariali, Facoltà di Scienze Statistiche, Demogràfiche et Attuariali dell’ Università degli Studi di Roma “La Sapienza”. Roma 1971.

(2)  Piero Gavilelli, Adriano Perone: il fascino della vida scout, Ed. Il corno di Kudù. Borgomanero 2010. http://issuu.com/pierog/docs/binder1_omaggio_ap_v1_rit















Aquest és, provablement, un dels darrers dibuixos fets per en Adriano Perone





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada