divendres, 27 d’abril del 2012

CRIDA A LA 26ena SORTIDA XINO-XANO


CAMINADA XINO-XANO PEL TORRENT DE COLOBRERS


Data.- Dijous 3 de maig del 2012.

Tipus d'itinerari.- El torrent de Colobrers, també conegut com el torrent de la Tosca o de Can Pagès, és un dels espais naturals més valorats de les rodalies de Sabadell. Un lloc que, com una mena de parc natural, fa de frontissa entre el territori rural i l’espai urbà. L'espectacularitat de l'indret és deguda -en part- a les espècies vegetals, que hi són exuberants. Vegetació de bardissa, heures i esbarzers; arbres de ribera, pollancres, oms, saücs i plàtans plantats; espècies de ribera, joncs, falgueres, càrex i d’altres plantes ombrívoles. L’aigua i  aquesta abundor d’arbres i vegetació fan del lloc un petit paradís per a la fauna. Hi són freqüents el pit-roig, l’oriol, el rossinyol i, fins i tot, algun esparver. Però també s’hi passeja el teixó, la fagina, els ratolins i les musaranyes, al costat de granotes, gripaus, la salamandra i el vidriol o serp de vidre i la colobra o serp d’aigua d’on, potser, el torrent n’ha agafat el nom. Si a tot això hi afegim el que la mà de l’home hi ha fet, fonts com les de La Tosca o la de Can Moragues; passeres de fusta; basses d’obra per al rec o una espectacular “Foradada” -un gran forat o túnel fet, fa uns cent anys, a la roca per tal de desviar el curs de l’aigua i aprofitar les terres i el meandre que formava el torrent com a espai de cultiu -, s’aconsegueix, creiem,  que aquesta Sortida Xino-Xano sigui una excursió ben bonica i, alhora, interessant.
 
 
   formaven el meandre com a zona d’horta
Recorregut i dificultat.- El recorregut, d’uns 5 kilòmetres, segueix bona part del curs del torrent de Colobrers. Aquest torrent neix a la serra del Vent, de Castellar del Vallès, travessa el pla de la Bruguera i, en entrar al terme de Sabadell, s'encaixa al terreny tot formant unes ribes alteroses i abruptes. Gairebé al final del recorregut passa entremig de Can Garriga i Can Pagès i desguassa al riu Ripoll prop del pont de Castellar.  Això farem nosaltres, però al revès, sortirem de Sabadell-Nord i agafarem un bus fins a Castellar del Vallès, farem el recorregut a peu, pel torrent de Colobrers, des de Castellar fins a Sabadell amb pràcticament molt poc desnivell. La dificultat de la sortida és, doncs, baixa.


Dinar.- El dinar el farem, un cop acabada l'excursió, al restaurant Can Pagés de Sabadell. Tenen un menú "especial" a un preu de 15 euros.
Equip necessari.- Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. En Pep portarà la bota amb vi, l'Elena les olives, els Serena/Bosch el cafè, en Llorenç "les gotes" i en Carles les tasses de “disseny” i el sucre. Roba i calçat adequats al dia que faci i els bastons (aquells que ho vulguin). En funció del temps no oblideu la capelina i/o el paraigua. Encara que, el dijous 3, plogui, sortim !!!!!. Alguna cosa farem, si plou molt, fins l’hora de dinar.
Lloc i hora de trobada.- Ens trobarem, a les 8 del matí del dijous, a l'estació de Rodalies-Renfe de Plaça de Catalunya, sota del rellotge on agafarem un tren (línia R4 a les 8h 07' o a les 8h 18') fins a Sabadell Nord. Els companys i companya que venen del Maresme, poden anar en cotxe fins a Sabadell i aparcar prop de de l'estació de Renfe "Sabadell-Nord", des d'allà agafaran el bus -amb la resta de la colla- fins a Castellar i des d'aquesta vila farem, plegats, l'excursió fins a Sabadell on dinarem.
Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, fins el  matí del dimecres 2 de maig, trucant o escrivint un correu a l’Elena/Carles que és qui coordina aquesta sortida, més que rés per tal confirmar el nombre de comensals que serem al restaurant on hem de dinar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada