dilluns, 8 d’octubre del 2012

CRIDA A LA 30ena SORTIDA XINO-XANO



PASSEJADA PEL TERME DE SANT POL DE MAR

Data.- Dijous 18 d’octubre del 2012.

Tipus d'itinerari.- Aquesta sortida ens proposa un recorregut circular pels turons i torrents propers a Sant Pol de Mar.  Ens enfilarem fins l’excel·lent mirador del Puig de Golinons (268 m. d’alçada) amb un molt bon panorama sobre la costa que va des de Sant Pol fins a la desembocadura del Tordera a Blanes. Passarem pel Jaciment Romà del Morè, excavat l’any 1997, i pel curs baix del Torrent de Morè retornarem fins a Sant Pol.

Recorregut i dificultat.- El recorregut total és d’ uns 11 quilòmetres i el temps estimat per a fer-lo, sense parades, de 3h 30’. El desnivell acumulat és de +/- 250 m. La dificultat de la sortida és baixa.

PUNTS DEL RECORREGUT:
Sant Pol de Mar.
Can Calella
Can Gasòfia
Puig de Golinons
Turó de Golinons
Coll de l'Era d'en Mora
Turó de l'Home mort
Can Gassons
Can Gasòfia
Can Calella
Jaciment Romà del Morè
Torrent del Morè
Restaurant Banys Lluís (Platja del Morè) Sant Pol de Mar.


Dinar.- El dinar el farem, un cop acabada l'excursió, al restaurant “Banys Lluís” situat a la Platja del Morer de Sant Pol de Mar. El preu del menú, en dia feiner, és de 14 euros.

Equip necessari.- Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. Cal pensar, com ja és tradicional que –si poden venir- en Llorenç portarà “les gotes”, en Pep la bota amb vi, l'Elena les olives, els Serena/Bosch el cafè i en Carles les tasses de “disseny” i el sucre.
Roba, calçat adequat al temps i recorregut i bastons (qui vulgui). No oblideu, barrets i protecció solar i –si assenyala pluja- paraigües o capelina.

Lloc i hora de trobada.- En aquesta ocasió tornarem a fer el transport, fins al lloc de l’excursió, amb ferrocarril. Anirem a Sant Pol de Mar i tornarem a Barcelona amb Rodalies Renfe línia R1. El tren surt de l’estació Rodalies-Renfe de “Plaça Catalunya” a les 7h 51’. Arriba a Sant Pol de Mar a les 8h 53’. El Lloc i hora de trobada serà a les 7h 40’ sota del rellotge que hi ha davant les taquilles de Rodalies de l’estació de “Plaça Catalunya”.
Els companys/a del Maresme, si és que poden venir poden agafar aquest mateix tren a Cabrera-Vilassar de Mar a les 8h 29’ i si ho fan en cotxe, poden anar directament a Sant Pol de Mar i esperar-nos, a l’arribada del tren (8h 53’) a l’estació.

Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, fins el matí del dimecres 17 d’octubre, trucant o escrivint un correu a en Josep Mª que és qui coordina aquesta sortida, més que rés per tal de confirmar el nombre de comensals que serem al dinar.



EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL

PREVISIÓ PER LA 30ena XXR


Aquest dijous a Sant Pol no esperem pluges però el cel estarà ennuvolat tot el dia i només cap a migdia s'obrirà alguna clariana. El vent bufarà amb força 2 de tramuntana a primera hora del matí però rotarà a gregal i de migjorn i xaloc a partir de mig matí.
A l'hora de dinar els finestrals dels Banys Lluís ens oferiran l'espectacle d'una lleu llevantada amb onades de quasi dos metres del cantó de xaloc més exactament.
La temperatura serà fresqueta a l'hora de començar a caminar però farà "caloreta" després d'esmorzar.

Actualització d'avui a dos quarts de nou del vespre:
No hi han variacions importants. Es confirma que no hi ha probabilitat de pluges i que la temperatura serà força agradable. El vent tanmateix bufarà una mica més del previst ahir enfilant-se a força 3, és a dir que arribarà als 18 Km/h i amb rafals de 25.

És tot, amics.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada