dissabte, 1 de desembre del 2012

CRIDA A LA 32ena SORTIDA XINO-XANO


ITINERARI PER LES FONTS DE LA RIERA DE CLARÀ A ARGENTONA


Data.- Dijous 13 de desembre del 2012.

Tipus d'itinerari.- El recorregut d’aquesta sortida passa pel vessant nord-oriental del serrat que, a tocar d’Argentona, forma el Dalipà i el turó del Pujolar (331m). L’ indret està farcit de fonts (al terme d’Argentona n’hi ha més de 200) passarem per la del Gavatx, la dels Castanyers d´en Cabot, la del Castanyer, la d’en Quico i, finalment, la del Roure. L’itinerari, per boscos d’alzines i pins, passa per un dels vessants de la riera de Clarà –que neix sota el coll de Gironella prop d’ Òrrius i desemboca a la riera d’Argentona-. És, creiem, un recorregut prou interessant per un dels contraforts de la Serralada Litoral.
Font del Roure
Recorregut i dificultat.- El recorregut total és d’ uns 7,5 quilòmetres i el temps estimat per a fer-lo, sense parades, d’ unes 2 hores. El desnivell acumulat és de +/- 136 m. La dificultat de la sortida és baixa.
De l’estació de Rodalies de Mataró fins Argentona hi anirem i en tornarem en bus. Caldrà anar fins l’aparcament que hi ha davant del Nou Cementiri de la Vall de Clarà doncs és en aquest punt on comença i acaba l’itinerari.

PUNTS DEL RECORREGUT:
·         Estació de Rodalies de Mataró
·         Argentona.
·         Aparcament del Nou Cementiri d’Argentona.
·         Font del Gavatx.
·         Font dels Castanyers d’en Cabot.
·         Font del Castanyer.
·         Font d’en Quico.
·         Font del Roure.
·         Aparcament del Nou Cementiri d’Argentona.
·         Argentona (Restaurant “Els Caçadors”).
·         Estació de Rodalies de Mataró.

Dinar.- El dinar el farem, un cop acabada l'excursió, al restaurant “Els Caçadors” http://www.restauranteloscazadores.com Ctra. Vilassar de Mar 16. ARGENTONA. Tel. 93 756 13 21. El preu del menú  és de 14,50 euros (IVA inclòs).

Foto que ha anat a fer expressament en Josep Lluís per a "certificar" el preu del menú

Equip necessari.- Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. Cal pensar, com ja és tradicional , que –si poden venir- en Llorenç i l’Antonio portaran “les gotes”, en Pep la bota amb vi, l'Elena les olives, els Serena/Bosch la llet i el cafè i en Carles les tasses de “disseny”, les culleretes i el sucre.
Roba, calçat adequat al temps i recorregut i bastons (qui vulgui). No oblideu, barrets i protecció solar i –si assenyala pluja- paraigües o capelina.

Lloc i hora de trobada.-  Anirem des de Barcelona a Mataró en tren. L’ hora de trobada, per als companys/es que surtin de Barcelona, serà a les 7h 45’ sota del rellotge, davant la venda de bitllets, de l’estació de Rodalies–Renfe de la Plaça de Catalunya (el tren de la línia R1 surt a les 8h). Els companys i companya del Maresme –si és que poden venir- ens esperaran, a les 8h 45’ a la sortida de l’estació de Mataró. Plegats agafarem l’autobús fins a Argentona que surt a les 9h.
L'horari dels autobusos fins a Argentona foto, també, d'en Josep Lluís.
Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, fins el matí del dimecres 12 de desembre, trucant o escrivint un correu a en Josep Lluís, el company que coordina aquesta sortida, més que rés per tal de  confirmar, al restaurant, el nombre de comensals que serem a l’hora de dinar.


EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL

PRONÒSTIC PER LA 32ena XXR



El proper dijous 13 ens llevarem amb el cel ennuvolat i vent fluix de ponent que ja haurà portat un front fred a la matinada.
La pluja ja haurà caigut cap a les quatre del matí, per tant a l’hora de començar a caminar passarà la cua del front.
Cap a migdia s’obriran clarianes i sortirà el sol, encara que en-trenyinat, la temperatura baixarà fins els 6º a les nou del matí i remuntarà a la vora dels 16º a les tres de la tarda.





La conclusió és que us abrigueu perquè encara farà fred i que porteu la capalina no sols per si de cas, sinó perquè el front pot passar amb retard com la Renfe. O avançar-se i castigar-nos, com en Wert.

Això és tot amics.
J.M.
Lletra petita: No s'admeten reclamacions.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada