dilluns, 4 de novembre del 2013

El temps que cal esperar

Benvolguda colla,

No pretenc enganyar-vos. Com ja sabeu la meva afecció pel temps atmosfèric és certament recent i adquirida per contagi del meu consogre, que és el que d’això sap un munt.
Fins ara el que he fet en anteriors pronòstics ha estat llegir diferents previsions de diverses agències meteorològiques i triar la que em semblava més lògica. Avui a més d’això he intentat copsar conclusions derivades de l’observació dels mapes de pressió en superfície i en alçada combinat amb els de la humitat relativa i les temperatures. En acabat he anat a comprovar el que diu la meva agència preferida, per veure que no vaig desencaminat.

Satisfacció, per tant. Però vagi per endavant que com sempre: No s’admeten reclamacions.
Una cosa és que per coneixements de física jo arribi a comprendre per què passen determinats meteors (a brau passat), i un altre és que fruit d’anys d’observació, hom pugui anticipar el temps que farà quan es donen unes condicions particulars. Jo no soc d'aquests últims. Malauradament. Per ara.

Joan Miquel


PRONÒSTIC PER LA SORTIDA DE TARDOR













Si els models numèrics no ens enganyen, el proper cap de setmana la península Ibèrica estarà afectada per una petita baixa local al est i una falca anticiclònica pel sud-oest que farà que a la Cerdanya bufi vent moderat del nord. Al mateix temps un front fred entrarà pel nord-oest, que tot depèn de que no es retardi ni avanci, per a que el pronòstic sigui un o altre.




Aparentment el divendres, quan tots plegats estem en fase d’aproximació a Alp, el temps serà amb estones de sol. 









El dissabte al matí hi hauran núvols alts, el que vol dir que pot ser el cel estarà “entrenyinat” o bé veurem “cabretes”, a la tarda el núvols ja seran baixos. 







Tanmateix no és probable que plogui el dissabte, en canvi el diumenge cap a mig dia podria ser que caigués alguna gota.








I si més no, a l’hora de tornar a Barcelona gaire bé segur que no ens en salvem.



Hi ha una cosa molt clara. Farà fred, cosa de la que no us heu d’estranyar, som a novembre i és el que toca. Suportable, això sí.
El divendres a la tarda pel camí entre 5º i 15º, el dissabte de matinada entre 0º i 3º i a mig dia entre 0º i 12º, el diumenge de mati molt d’hora, molt d’hora tindrem entre 0º i 2º i cap a la tarda entre 0º i 10º.

No us oblideu els anoracs!! Això ja ho sabíeu, no?


Com sempre: No s’admeten reclamacions.

ACTUALITZACIÓ A LES 10:00 UTC 7/11/2013

No esperem canvis significatius al pronòstic anterior. Només cal senyalar que pot ser, el fred no serà tant intens. Es podria dir per fer-ho fàcil, que si afeixem 3 graus al pronosticat ja anirem més encertats. El diumenge però, la diferència serà més notable. Com que el dissabte al vespre augmentarà la tramuntana, és probable que baixi pel la vessant sur dels Pirineus reescalfada i per tant el diumenge al mati la temperatura arribi als 7º i a 13º a mig dia.
Pel que fa a precipitacions, el dissabte pot ploure lleugerament al Capcir i al Conflent i si les temperatures son de 2-3º, llavors podrien ser de neu. Es confirma que a Alp pot ploure cap a mig dia.


Fins demà


J.M.

1 comentari:

  1. Moltes gràcies Joan Miquel,

    Anoracs, polars, jerséis, camisses de franela, samarretes de felpa (fent capes, com les cebes...) per fora. I per a dintre del cos (aquells/es que no condueixin) cigalons de rom !!!.

    Fins divendres.

    ResponElimina