divendres, 16 de setembre del 2016

AQUEST NOU CURS


SOBRE LA PROPERA XINO-XANO I D’ALTRES ACTIVITATS D’AQUEST NOU CURS

Amb la ressaca de l’estiu la propera xino-xano es fa esperar... Si, amics i amigues, la propera sortida xino-xano –la número 71- que teníem programada per al dijous 22 de setembre, no es farà en aquesta data. Quedeu avisats.

Hem tingut, la majoria, un estiu intens. Als qui fem “vacances” durant tot l’any, els mesos d’estiu se’ns desborda l’activitat. Els missatges i imatges dels whatsapp’s o els facebook’s, les respostes de mòbil dient “ho sento noi, estic molt liat...” ho deixaven ben clar: fotografies d’ impressionants paelles (amb fusta de ceps, d’alzina, amb butà o amb la flama dels encenedors...), parrillades, garotades, imatges marines (amb boniques cales i grossos peixos –pescats, no us penseu que comprats- fora de l’aigua), excursions a la muntanya (amb impressionants vistes), aplecs i festes majors,... Els uns de viatge, d’altres visitant o fent d’amfitrions de fills i nets (amb un emotiu interès aquells que els tenim lluny de casa), uns pocs amb els avis (heu de saber que tenim companys i companyes amb pares gairebé centenaris...), la majoria a les segones residències i, també, algun “desgraciat” o “afortunat” (segons com es miri) fent reformes a casa o trasllat de pis... El que dèiem, un actiu estiu, mogut i intens.

Així hem arribat a l’11 de setembre, la Diada, data en que oficiosament donem inici al nostre nou curs d’activitats. Enguany, però, la descentralització de les concentracions i el fet de que alguns de la colla eren encara –la calor i xafogor no han acabat fins a les darreres pluges- a les seves “torres” d’estiueig, ha originat que, per raons de proximitat geogràfica, ens manifestéssim per separat.

Quan, a partir de la Diada, hem començat a moure els fils per a organitzar la sortida xino-xano ens hem trobat que a un important nombre dels habituals caminadors els coincidia el dia programat –el dijous 22- amb el de la reserva d’un dinar al prestigiós restaurant El Celler de Can Roca (consti que és un grup “selecte” però no “exclusiu” ni “excloent” doncs cal dir que prèviament havien fet córrer aquest desig entre els components de la colla...). Per tot això els de la Comeclog –aquesta mena de junta directiva o remenadors de cireres- en una reunió virtual, han acordat deixar el mes de setembre sense xino-xano i reprendre les sortides, és a dir, fer la 71ena Xino-Xano, el dijous 6 d’octubre.

Per anar fent boca i, si cal, en digueu la vostra us avancem algunes propostes de xino-xano i de sortides, de cap de setmana, de primavera/tardor.  

Propostes de llocs on anar a les properes xino-xano.- Son diversos els llocs que alguns han suggerit per a les properes sortides:

Dinar mariner a Cala Tavallera, com que hem de fer l’atac per terra i, especialment, mar cal que les condicions meteorològiques ens siguin favorables


Si la calor es manté podríem anar als Bufadors o al Molí i el Salt del Mir de Santa Mª de Besora.


Si els colors de la tardor s’avancen i estem una mica entrenats, es podria pujar al Puigsacalmp  (1.512 m d'alt) des del Coll de Bracons. Desnivells +/- 400m. Recorregut 8,5 km.


El nostre company Josep Lluís es ha proposat una sortida de tipus cultural pel seu poble Cabrera de Mar amb possibles rutes guiades pel seu patrimoni arqueològic, arquitectònic i històric.


Si estem en forma, anar a la Serra de Busa i pujar fins El Capolatell o “la presó” dels francesos (1.355 m d'alt). Desnivells +/- 100m. Recorregut 10 km.
  

Per als vermuters, hom proposa una visita etílico-cultural a Reus, visitant el Museu del Vermut i la ruta que explica l’origen i tradició vermutera d’aquesta ciutat. 



Propostes de llocs on anar a les possibles sortides de tardor/primavera.- En la darrera reunió presencial del Comeclog, celebrada a la Bodega Pàdua el passat 16 de juny, es proposaren com a possibles llocs on es podrien fer les sortides de tardor o primavera:

Les Guilleries-Collsacabra amb lloc de pernoctació a Rupit.


La Vall de Boí amb pernoctació en algun lloc adient de la vall (Boí, Taüll, Erill la Vall, Barruera,...).


L’Alt Urgell amb pernoctació, per exemple, a Coll de Nargó.


Com en gairebé tot, caldrà per a que finalment aquestes propostes tirin endavant que, com a mínim, un parell de companys/es es vulguin fer càrrec de l’organització.


I com a cloenda de curs, a començament del proper estiu, la paella (molt possiblement als Banys Lluís de Sant Pol de Mar).

No és un mal pre-programa per aquest nou curs. No us sembla ?.
En continuarem parlant.

3 comentaris:

  1. El meu vot per la XX del 6 dóctubre es: SANTA Mª DE BESORA. A veura que diuen la resta.
    Salut
    Joan

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. Molt be, Joan, per participar i opinar. Cal aprofitar que el Blog, per mitjà dels comentaris, es transformi en una eina interactiva.
      Com que som un parell –com a mínim- que hem pensat que fer alguna xino-xano per Santa Maria de Besora (al límit entre les comarques d’Osona i el Ripollès) seria una bona idea i un lloc on encara no hi hem anat, ja has vist que la propera hi anem. A veure com resulta la caminada pels Bufadors, és un lloc curiós i amb un cert encís.
      Potser per la primavera –si pot ser desprès d’alguns dies de pluges- hi podem tornar a anar-hi per a veure l’entorn de la riera, els molins i el salt del Mir.
      Si, a més, al lloc on hem anat a dinar, aquest mes d’octubre, ens ha agradat hi podem repetir i si no ha estat així a cercar-ne un altre que també ens va be descobrir nous lloc on anar a fer tiberis... he,he.
      Gràcies i una forta abraçada.

      Elimina