UN FESTIVAL TARDORENC
Va ser una excursió de Barcelona a Girona, en cotxe
això si; hi vàrem anar fonamentalment per menjar, fora del pressupost habitual
és veritat; i fins i tot vàrem acomplir amb el ritual de equivocar-nos en un
trencall de camins, però també com sempre no ens vàrem perdre.
Tal com us va advertir en Pep Arisa en el passat post,
la XX de setembre no es va poder fer perquè
«a un important nombre dels habituals caminadors els coincidia el dia
programat –el dijous 22- amb el de la reserva d’un dinar al prestigiós
restaurant El Celler de Can Roca...». La nostra VEXX (Very Especial Xino –
Xano) va ser anar a sopar al (aquest
any) segon millor restaurant del mon.
Tot
va començar, si fa o no fa, un any enrere quan en Joan Simarro va comentar a en
Josep Maria Serena que seria bo d'anar a tastar els espectaculars plats del
Celler de Can Roca. Ens ho explica en Joan: ”En
una sortida de XX vaig comentar que volíem anar al Celler de Can Roca i en
Josep Mª va dir que li faria molta il·lusió anar-hi, i si podria venir amb
nosaltres. Evidentment no teníem cap inconvenient ja que no era cap
celebració especial nostre i varem pensar fer-ho extensiu a tot el grup”.
"Con él empezó todo" |
Tots dos es van engrescar mútuament (no els hi cal
gaire per això) i ens van fer partícips del seu desig a tota la colla, i així
és com ens vàrem finalment aplegar els Simarro, els Cabrol, en Josep Maria i
els Cortés.
A la dreta l'altre engrescat |
Ens vàrem aplegar a l’àrea
de servei de Sant Celoni perquè l’hora d’inici de l’expedició a can Cabrol /
Serena no permetia que la Ma. Glòria (que encara cotitza) arribés de la feina a
temps. Un cop abraçats i petonejats seguírem a en Josep Maria que anava de
copilot en el cotxe d’en Llorenç per tal de sortir de l’autopista i
estalviar-nos el peatge (cal estalviar per pagar a Can Roca). Al enllaç de la
general amb el tram gratuït de l’AP7 que circumval·la la ciutat de Girona, el
que us escriu va prendre el relleu del lideratge convençut que el coneixement
del camí seria d’ajuda per la comitiva. Però heus aquí que la nit, l’excés de
rotondes i el no escoltar a la M.G. i respondre -“que m’has de dir a mi per on s´hi va”- va donar com a resultat que
haguéssim de fer un 360 en una rotonda i recórrer quasi un quilòmetre en sentit
contrari.
Tot i així la nostra arribada va ser a les nou en punt,
com estava previst.
I entrem al restaurant. Una decoració en tons de
natura, una sala gran que no ho sembla, un bosc interior que acompleix amb la
seva funció (els arbres no deixen veure el bosc), és a dir no deixen veure els
comensals de les altres taules, una taula a la justa mida de la reserva. En
resum un espai especialment dissenyat per fer agradable l’estada.
I és que cal que l’estada sigui molt confortable perquè
el menú que hem triat dura quatre hores si com recomana la cap de sala que ens
atén es va fent gaudint dels sabors i no pas empassant. Hem hagut de convèncer
a en Llorenç que és home d’anar a dormir d’hora, per triar el menú Festival (el
de les quatre hores) i anar sopant en el més pur estil xino - xano.
![]() |
Re-invenció d'una estrella de mar |
El nom del menú és molt adient, és un autèntic Festival de sabors i textures procedents del munt de països que el germans Roca han voltat. I també em va servir a mi per colar l’argument de que no es pot guardar l’experiència de un gran restaurant per una gran ocasió. El dia que un menja en el Celler de Can Roca és per si mateix la gran ocasió, el Festival que estàvem esperant.
![]() |
Amanida verda |
![]() |
Gamba de Palamós elevada a la enèsima potència |
![]() |
Taronja esferificada |
Però no us penseu que per ser mostres de diferents
plats ens vàrem quedar amb gana, dels set que érem van haver-hi dos (28%), un
dels que ho trobava tot perfecte i un dels que va venir un pel forçat, que no
van poder acabar amb tot!!
No entenc quin és el criteri que empren per establir la
llista de millors restaurants del mon. De ben segur que a falta de una unitat
de mesura científicament rigorosa, la llista és subjectiva. A més, no crec que
els opinadors hagin estat a cada un dels restaurants que avaluen. Sent les
coses així jo dic: “Dels dos restaurants
Michelino-estelats que he anat aquest és el que més m’ha agradat”.
En Llorenç i la Isabel a les dues i cinc de la matinada
ja van estar al llit. Ho sabem perquè, conscients que havia estat una
experiència irrepetible, tots els xinoxanaires ens vàrem enviar whatsapps de
bona nit.
Renoi, això si que va ser un bon tiberi !! Ens ho has explicat tan be, Joan Miquel, que n’he pogut copsar plenament els sabors i les textures, això si, sense gastar ni un cèntim... he,he.
ResponEliminaSuposo que la teca que no vareu poder acabar deuríeu demanar que us la posessin en un tàper per a l’endemà... altrament hauria sigut un desbaratament i una veritable llàstima. Si encara ho teniu al congelador, abans de que es faci malbé, porteu-ho a la propera xino-xano que ho tastarem... !!
Gràcies, cronista, per la narració. Certament ens heu fet venir saliveres... però, com aquelles parelles ben avingudes, amb uns pocs que gaudeixin contents i feliços tots. I a més, als qui no hi hem anat, ens ha sortit de franc !!!.
Que dolenta és l’enveja... !!!.
Una forta abraçada a tots/es.
Gracies JM molt bona cronica i és evident que el Celler dels Roca és el millor del mon Felicitats a totes/tots.
ResponElimina