dijous, 4 de febrer del 2021

QUÈ PODEM FER A LA MUNTANYA ?

 

PODEM SORTIR, ACTUALMENT, A LA MUNTANYA ?


El confinament a Catalunya canviarà a partir del 8 de febrer. Després d’un mes de confinament municipal, ara el Procicat ha aprovat passar a confinament comarcal a partir del dilluns 8 de febrer, una setmana abans de les eleccions del 14 F. De moment, es mantindrà vigent fins al 21 de febrer.

Des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’ha difós un quadre que resumeix, de forma ben gràfica, el que podem fer en les activitats excursionistes, en aquests temps de pandèmia.

Per si és del vostre interès, el reproduïm:



3 comentaris:

  1. Després de llegir detingudament el quadre de la FEEC, arribo a la conclusió que si volem recuperar les nostres ja enyorades xino-xanos, l’única possibilitat pel moment – i em temo que per molt de temps – és federar-nos.
    Si ho entès bé i atenent al quadre mencionat, al no ser de una mateixa bombolla i donat que som més de sis xinoxanaires, només essent federats podem sortir a la muntanya sense límit en el número de participants.
    A partir del proper dilluns, es podrà sortir del municipi i passar al àmbit comarcal en les noves limitacions, això ara mateix ja ens permetiria anar a Collcerola, que no és massa, però serviria per les nostres ànsies d’esbarjo. Lamentablement el sector Maresmenc de la colla quedaria exclòs i el sector majoritari del Clan del Ós Gris no es podria desplaçar a les possibles excursions pel Maresme, que son moltes.
    Tal com deia, sempre estan federats, podem entrenar-nos per futures XX sense més límit del cinquanta per cent de la capacitat de la instal·lació – que ha de ser al aire lliure – com que la instal·lació és la serra de Collcerola, atenent que aproximadament la part corresponent al Barcelonès de la serra pot ser de 4.200 Ha és, a dir 42 milions de quilòmetres quadrats, i que en conseqüència a quatre m2 per persona la capacitat seria de 10 milions i mig, el 50% seria de 5 milions i escaig. Clarament de sobres per la nostra colla.
    D’altra banda, això sí, hauríem de respectar de no començar les XXs abans de les sis del matí – cosa que particularment ja em va bé – i desar-nos a casa abans de les nou del vespre, per veure el TN fonamentalment.
    No ens afecta el tema rocòdrom, ni les extraescolars – no estem ja per aquestes feines – ni ens cal ja més formació en muntanya, i per descomptat, no volem competir entre nosaltres per arribar el primer al cim. Però sí que ens faria il·lusió anar al Refugi d’Amitges, llàstima que sigui a Espot i que òbviament està fora de les limitacions de mobilitat establertes.
    Dit tot això, company Pep, tu que estàs molt més ben informat que la majoria, per les teves relacions amb el Centre Excursionista. És molt complicat federar-se?

    ResponElimina
  2. Joan Miquel i companys:
    Per a federar-se s'ha de ser membre de qualsevol club o centre excursionista (i pagar la seva quota, clar -alguns clubs tenen quotes reduïdes per a jubilats pero penso que poden ser uns 40 o 50 euros/any-) i, també, pagar la tarja de la Federació (que va en funció del tipus d'activitat que facis i pel qual et cobreix l'assegurança d'accidents), crec recordar que la més barata (senderisme a fins a mitjà muntanya) costava uns 40 o 50 euros a l'any...
    Pel nombre de sortides que fem nosaltres, penso, que surt car...
    En qualsevol cas, crec que independentment d'això (que, clar, és important) per a nosaltres el que més ens té de preocupar és el possible risc
    en les sortides en grup, el transport i a l'hora de fer els àpats, de contagi.
    Som, tot i que ens sentim uns xavals i xavales, un col•lectiu de risc...i el "bitxo", malauradament, està per arreu.
    Jo, en aquest tema penso que cal ser potser exageradament prudent.
    Disculpeu la franquesa però, el fet d'haver estat uns mesos entre metges (i encara m'estan fent proves per tal d'afinar el diagnòstic...) i visitant sovint hospitals, ha accentuat la meva prudència o, dit clarament i sense embuts, por.
    Salut, com diu en Joan Miquel, més que mai !!!

    ResponElimina
  3. Per Barcelona poc canvia de municipi a comarca.

    Tampoc hi haura variacions en els grups, sobretot de cara els restaurants.

    Si volem caminar podem seguir fent passejades per la ciutat, montjuic, tibidabo i poca cosa mes. Com extra algun vermutet, pero amb moltes precaucions.

    Salut mes que mai!!!!!

    Josep Fitó

    ResponElimina