dijous, 13 de setembre del 2012

CRIDA A LA 29ena SORTIDA XINO XANO


 
 
PER L’ENTORN DE LA TORDERA ENTRE SANT CELONI
 I SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
 
  
Data.- Dijous 20 de setembre del 2012.

Tipus d'itinerari.- Aquesta caminada, pels voltants del riu Tordera -o la Tordera com allà l’anomenen-, es un itinerari circular, que comença i acaba a Sant Celoni. Ens permetrà veure, des de la vall, magnífiques vistes sobre les serralades del Montseny i el Montnegre i, alhora, gaudir del riu i de l’entorn que l’envolta (ponts, planes cultivades, masies, fonts, bosc de ribera, etc). Farem, també, una ràpida visita a alguns dels principals monuments arquitectònics de Santa Maria de Palautordera.
 
Recorregut i dificultat.- El recorregut total és d’ 9,5 quilòmetres i el  temps estimat per a fer-lo, sense parades, de 4 h. El desnivell acumulat és d’uns 100 m de pujada i de 120 m de baixada. La dificultat de la sortida és baixa.

PUNTS I TEMPS DEL RECORREGUT
•0h.00’: 0 m. Plaça de l’Estació de Sant Celoni (153m d'alçada). Pel carrer Dr. Trueta i de Sant Fermí arribem al
•0h.20’: 1010 m. Pont Trencat (110m d’alçada).
•0h.25’: Els Cinc Ponts (pont ferroviari).
•0h.30’: El Sot de les Granotes (terrassa al·luvial que antigament havia estat una bassa).
•0h.35’: Camí de Can Carreres.
•0h.40’: 1960 m. Font dels Enamorats (170m d’alçada). Esmorzarem en les taules que hi ha en aquest lloc (Foto de la dreta). Sortim del Pla de la Font dels Enamorats tot creuant per una passera el Riu Sec. 
•0h.55’: Can Carbonell.
•1h.05’: 3420 m. Passera de La Serra (172m d’alçada).
•1h.30’:  Santa Maria de Palautordera (208m d'alçada). Per l’Avinguda de la Serra agafem el c/ Ramon i Cajal i la Rambla dels PPCC fins la Plaça de la Vila de Santa Mª de Palautordera. Visitarem les places de les Olles i de Santa Maria (on hi ha l’església parroquial). Pel carrer Nou retornem al c/ Ramon i Cajal.
•2h.15’: 5030 m. Al final d’aquest carrer passem el Reguissol per un pont.
•2h.20’: Agafem una pista, a l’esquerra, que entre camps de conreu mena a Can Ponet  i s’enfila suaument fins a l’urbanització de Can Pagà.
•2h.40’: 6220 m. Can Pagà (sense entrar a l’urbanització) (240m d’alçada). Agafem el GR 97 i ens endinsem al bosc.
•2h.55’: 7070 m.  Després de passar per la Baga de Can Pagà arribem a la Font Fresca (200m d’alçada).
•3h.00’: 7470 m. El Pedrenyal (180m d’alçada).
•3h.05’: 7870 m. El Pla de Cal Cavaller (126m d’alçada).
•3h.10’: 8080 m. Font de Sant Francesc.
•4h.00’: 9500 m. Pels carrers de Sant Fermí, Dr. Trueta i la continuació d’aquest, c/ Major, arribem fins el restaurant “Tastacel” al c/ Tarragona 11 de Sant Celoni.
 
 
Dinar.- El dinar el farem, un cop acabada l'excursió, al restaurant “Tastacel” situat al carrer de Tarragona número 11 de Sant Celoni.  Ens poden preparar un menú per al grup a un preu pactat (9 euros) molt raonable per a les nostres economies.
 
Equip necessari.- Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada (tot i que hi ha fonts, millor portar-ne per si un cas). Cal pensar, com ja és tradicional que –si poden venir- en Llorenç portarà “les gotes”, en Pep la bota amb vi, l'Elena les olives, els Serena/Bosch el cafè i en Carles les tasses de “disseny” i el sucre.
Roba, calçat adequat al temps i recorregut i bastons (qui vulgui).  No oblideu, barrets i protecció solar i –si assenyala pluja- paraigües o capelina.

Lloc i hora de trobada.- En aquesta ocasió, seguint el clam popular expressat en les darreres sortides, el transport el farem amb ferrocarril. Anirem a Sant Celoni i tornarem a Barcelona amb Rodalies Renfe línia R2. El tren surt de l’estació de “Passeig de Gràcia” a les 8h 05’ i (per als qui els vagi millor) passa per l’estació de “Barcelona-El Clot-Aragó” a les 8h 09’. Arriba a Sant Celoni a les 8h 58’. El Lloc i hora de trobada serà a les 7h 45’ davant les taquilles de Rodalies de l’estació de Passeig de Gràcia. Si algú prefereix agafar el tren a l’estació de “Clot-Aragó”, si us plau, que ens ho digui prèviament. Els companys/a del Maresme, si és que poden venir i ho fan en cotxe, poden anar directament a Sant Celoni i esperar-nos, sobre les 9h, a la Plaça de l’Estació d'aquesta vila que és el punt d’inici de la caminada.
  
Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, fins el matí del dimecres 19 de setembre, trucant o escrivint un correu a en Pep que és qui coordina aquesta sortida, més que rés per tal de confirmar el nombre de comensals que serem al dinar.



EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL

PREVISIÓ PER LA 29ena XXR

Latitud i Longitud de Santa Maria de Palautordera

Demà en les coordenades de Sta. Maria de Palautordera, passarem una mica de fresqueta al matí (17ºC) accentuada per el vent de Gregal que bufarà amb força 4 però lluirà el sol tot el dia.
Cap a la hora de dinar la temperatura pujarà fins als 20º, pel que no notarem diferència entre l’exterior i l’interior del restaurant (si és que no engeguen la calefacció).


1 comentari:

  1. Joan Miquel,

    Has tingut una molt bona pensada al incloure en cada Crida a una activitat (Sortides Xino-Xano, Sortides de Primavera o de Tardor, sopars, etc.)la predicció del temps que farà.

    Ja tenim una edat i cal cuidar-se d'un possible refredat !!!

    ResponElimina