dilluns, 7 de gener del 2013

CRIDA A LA 33 ena SORTIDA XINO-XANO

Estany de Cal Tet. Al fons, Llobregat amunt, el perfil de Montserrat

 
PELS ESPAIS NATURALS DEL DELTA DEL LLOBREGAT
 
 
AVIS DE CANVI DE DATA
Al objecte de que un bon nombre de companys –als quals els havien sorgit alguns compromisos per al dia 17 de gener- puguin assistir a aquesta sortida, hem decidit passar-la al dijous 24 de gener. Així, doncs, la CRIDA queda com segueix:


Data.- Dijous 24 de gener del 2013.
 
Tipus d'itinerari.- El Delta del Llobregat és un dels Espais Naturals, amb la Serra de Collserola, més propers a la ciutat de Barcelona. Sorprèn la gran diversitat biològica, de flora i fauna, que hi ha en aquest indret. Aquests espais naturals estan situats al costat de camps de conreu, envoltats d’algunes de les infraestructures més importants del país i molt a prop de les principals ciutats metropolitanes. Hi podem trobar diferents ambients naturals: la part final del riu Llobregat, llacunes i aiguamolls, pinedes litorals sobre dunes i platges verges amb vegetació de rere duna, gairebé úniques a Catalunya. Són uns espais molt importants per a la fauna, en especial per a les aus aquàtiques, pel fet de trobar-se enmig de la ruta migratòria dels ocells del nord d’Europa cap a l’Àfrica. Tenen una vegetació molt valuosa i s’hi han trobat més de 22 espècies diferents d’orquídies. El nostre itinerari passa  per llocs amb una gran diversitat paisatgística amb nombrosos miradors i aguaits d'observació que ens permetran contemplar l'entorn i, potser fins i tot, un bon nombre d'aus. Segur que, si el temps ens hi acompanya, serà una bonica i profitosa sortida.

Torre de la Desembocadura

Recorregut i dificultat.- El recorregut total és d’ uns 7 quilòmetres i el temps estimat per a fer-lo d’unes 3 hores. El desnivell és nul. La dificultat de la sortida és baixa.
De l’estació de Rodalies del Prat de Llobregat fins al Tanatori (la parada més propera al Centre d'Informació dels Espais Naturals del Delta, on comença i acaba l'itinerari) hi anirem i en tornarem en el bus PR3 (la Targeta T-10 és vàlida en aquest servei).
PUNTS DEL RECORREGUT:
·       Estació de Rodalies del Prat de Llobregat.
·       Tanatori (parada bus).
·       Centre d'Informació dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.
·       Mirador de Cal Lluquer.
·       Riba dreta del riu Llobregat.
·       Torre-mirador de Cal Malet. .
·       Torre-mirador de la desembocadura del Llobregat i platja de Ca l'Arana.
·       Pineda i estany de Ca l'Arana.
·       Aguait i estany de Cal Tet.
·       Aguait del Sabogal (nova panoràmica de l'estany de Cal Tet).
·       Prats humits.
·       Centre d'Informació dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.
·       Tanatori (parada bus).
·       Restaurant “De repente” de El Prat de Llobregat.

Aguait de Cal Tet

Dinar.- El dinar el farem, un cop acabada l'excursió, al restaurant “De Repente” www.derepente.es carrer Pablo Neruda 53.Tel. 93 178 13 27. El Prat de Llobregat. El preu del menú és de 10 euros (IVA inclòs).
 
Equip necessari.- Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. Cal pensar, com ja és tradicional , que –si poden venir- en Llorenç i l’Antonio portaran “les gotes”, en Pep la bota amb vi, l'Elena les olives, en Josep Mª i la Montse la llet i el cafè i en Carles les tasses de “disseny”, les culleretes i el sucre.
Roba, calçat adequat al temps i recorregut i bastons (qui en vulgui). No oblideu, barrets i protecció solar i –si assenyala pluja- paraigües o capelina.
 
Lloc i hora de trobada.- Anirem des de Barcelona al Prat de Llobregat en tren. L’ hora de trobada, per als companys/es que surtin de Barcelona, serà a les 7h 45’ davant la venda de bitllets (dalt el carrer, al xamfrà de Pau Claris/Aragó), de l’estació de Rodalies–Renfe del Passeig de Gràcia (el tren, de la línia R2, surt a les 8h 02’ i arriba a el Prat a les 8h 20’). Els companys i companya del Maresme –si és que poden venir- cal que agafin un tren que arribi a l’estació del Prat de Llobregat abans de les 8h 30’ que és l’hora en que hem d’agafar –plegats- el bus que ens porta al punt d’’inici de l’excursió.
 
Inscripcions.- Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, fins el matí del dimarts 22 de gener, trucant o escrivint un correu a en Josep Maria o a la Montserrat, els companys que coordinen aquesta sortida, més que rés per tal de confirmar, al restaurant, el nombre de comensals que serem a l’hora de dinar.

Passera a Cal Tet



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada