dilluns, 2 de desembre del 2013

CRIDA A LA 43ena SORTIDA XINO-XANO


La Roca Grossa des del terme de Sant Pol de Mar
 
 
DE SANT POL DE MAR A PINEDA DE MAR
PER LA COSTA

Data.-

Divendres 13 de desembre de 2013.
 
 
Tipus d'itinerari.-

Abocat al mar -d’aquí li ve el nom- el Maresme, és una terra amable, de clima suau i assolellat. Tota la comarca està formada per una estreta llenca de terra, entre les serres de Sant Mateu, del Corredor i del Montnegre i el mar.  L’andana litoral, des de molt antic un lloc de pas, és especialment estreta en alguns indrets com al peu del turó de Montgat i des de Caldes d’Estrac fins passat el Far de Calella; a partir d’aquí s’eixampla fins a 1 km  i fins a 2 km al delta del Tordera, al límit de la comarca. Nosaltres, en diferents xino-xano, hem fet caminades per algunes d’aquestes serres i ens hem endinsat per les valls que  formen les rieres que hi neixen i baixen fins al mar. El recorregut que us proposem en aquesta ocasió és diferent: vorejarem la costa, pràcticament, a ran de mar. L’itinerari surt de Sant Pol de Mar transcorre per diferents paisatges (pobles, platges, roques, petites cales, algun espadat abrupte com el cap de Calella, passeigs urbans,...) i acaba a Pineda de Mar. Confiem que el bon temps ens hi acompanyi i ens permeti gaudir, en el decurs de la caminada, d’un panorama –en aquesta època de l’any- de pobles tranquils i de racons i platges solitàries.
   
Platja de la Vinyeta i Roca Grossa

Recorregut i dificultat.-
 
Començarem la caminada a l’Estació de Rodalies de Sant Pol de Mar; pujarem fins l’ermita de Sant Pau (on, segurament, hi esmorzarem); continuarem per la Platjola de Can Lluís i la Platja del Morer; arribarem a la Roca Grossa o la Cabra; vorejarem la Platja de la Vinyeta (ara segurament sense nudistes) i serem ja a l’alçada del Cap de Calella amb el seu far; pel Passeig Marítim travessarem la llarga Platja de Calella i, després de passar el límit del terme municipal amb Pineda, vorejarem la Platja de Pineda que seguirem fins a la Plaça de l’Estació de Pineda de Mar. Ja dins del nucli urbà, pel carrer del Mar, ens arribarem a Can Formiga per a dinar-hi.
 
Platja de Calella

El recorregut total és d’ uns 8 km i el temps estimat per a fer-lo, sense parades, de poc més de 2h. El desnivell acumulat, pràcticament inexistent, és de +/- 35 m. La dificultat de la sortida és baixa.

Far de Calella

Modern Pont sobre la riera a Callella
 
Dinar.-

El dinar el farem –a les 14h- un cop acabada l'excursió, al restaurant “Can Formiga” http://www.canformiga.com carrer Església, 104 de PINEDA DE MAR. Tel. 937 671 735. El preu del menú és de 12,50 euros (IVA inclòs).
 

Equip necessari.-

Cal portar l'entrepà i l'aigua que hom calculi pot necessitar per a l'esmorzar i la caminada. Cal pensar, com ja és tradicional , que –si poden venir- en Llorenç, l’Antonio (i d’altres companys que hi col·laboren...) portaran “les gotes”, en Pep la bota amb vi, l'Elena I. les olives, en Josep Mª i la Montse la llet i el cafè,  l’Elena S. les tasses de “disseny”, les culleretes i el sucre i en Joan –el nostre socorrista- la farmaciola.
Roba i calçat adequat al temps -que en Joan Miquel, ben segur, ens pronosticarà- i al recorregut i bastons (qui en vulgui). No oblideu, barrets (pel sol o el fred) i protecció solar i –si assenyala pluja- paraigües o capelina.

 
Passeig Marítim de Pineda

Lloc i hora de trobada.- 

El desplaçament fins a Sant Pol de Mar el farem en tren. Agafarem el tren de Rodalies-Renfe de la línia R 1 que va de L’Hospitalet fins a Blanes. Passa per l’estació de la Plaça de Catalunya a les 8h 21’ (per l’estació de Premià de Mar a les 8h 54’ i per la de Cabrera-Vilassar de Mar a les 8h 59’). Arriba a Sant Pol a les 9h 25’.
Els qui  agafem el tren a la Plaça de Catalunya ens trobarem, sota el rellotge de davant les taquilles, a les 8h. Suposem que la companya de Premià i el company de Cabrera ho faran –a les hores indicades- en les estacions de les seves respectives localitats.
No oblideu de portar la “Targeta Dorada” de Renfe, penseu que amb ella ens fan un 40% de descompte en el preu del bitllet.
 
 
Inscripcions.-

Tots aquells que encara no heu confirmat la vostra assistència ho podeu fer, fins al vespre del dimarts 10 de desembre, trucant o escrivint un correu electrònic a en Josep Maria, el company que coordina aquesta sortida; més que rés per tal de  confirmar, al restaurant, el nombre de comensals que serem al dinar.

EL TEMPS D'EN JOAN MIQUEL

PRONÒSTIC PER LA 43ena XXR


Estem empantanats.
Com ja sabeu prou, estem gaudint (i patint) d'uns dies d'altes pressions gaire bé centrats en la península Ibèrica que fan que les borrasques passin de resquitllada per l'oest o per el nord (en aquest cas no pas de resquitllada). Amb aquesta situació, l'atmosfera a penes es mou i el sol brilla sense núvols (gaudi), però propicia la inversió térmica, (patiment).

Demà sembla ser que el sol serà present tot el dia des del alba fins la posta i el vent estarà pràcticament en calma, amb això cal esperar que la temperatura seguirà l'horari fins migdia i anirà de baixa a la tarda. És a dir, 6º a les 6:00, 11º a les 9:00, 13º a les 12:00, 12º a les 15:00 i 6º a les 18:00.

Quan caminarem per la costa, la mar estarà pràcticament plana (10 cm d'onada).

I és que com deia al començar: Amb el temps, TAMBÉ ESTEM EMPANTANATS.

NO S’ADMETEN RECLAMACIONS


J.M.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada