diumenge, 19 de febrer del 2017

"VOLEM ACOLLIR", TAMBÉ HI EREM





“VOLEM ACOLLIR: CASA NOSTRA, CASA VOSTRA
TAMBÉ HI EREM

Si, amics, una bona representació de la nostra colla va participar, ahir, a la manifestació que s’efectuà a Barcelona en favor dels refugiats. Nosaltres, també hi erem.

Els motius són coneguts per tothom: Europa viu la crisi migratòria més important des de la II Guerra Mundial –amb la guerra de Síria com a principal motiu, però no l'únic–, però el tancament de fronteres ha convertit el Mediterrani en un cementiri. Al març, l'Estat espanyol es va comprometre a acollir 17.337 persones refugiades i el Parlament i la Generalitat de Catalunya a acollir-ne, com a mínim, 4.500 –la part que, segons els seus càlculs, ens “corresponen” d’aquell compromís-. Però aquests mínims no s'estan complint.


L’objectiu del col·lectiu convocant de la manifestació “Casa nostra, casa vostra”, és reclamar i exigir a les institucions que facin realitat aquesta promesa i compromís. És una obligació dels estats democràtics –la majoria dels quals s’han limitat, només, a donar solucions provisionals o a ignorar el problema- atendre els refugiats i complir aquest compromís. A més d’això, pensem, i més des de Catalunya –on, al llarg de la nostra història, han sigut molts els qui han conegut i patit l’exili- cal una resposta i actitud solidaria i transversal -no únicament de les institucions- sinó de tota la societat, del conjunt del país.


La manifestació, 160.000 participants segons la Guardia Urbana, 500.000 segons els organitzadors... el cert és que ahir, al llarg de la Via Laietana i els carrers dels voltants, hi havia molta gent. Joves i grans, famílies i colles d’amics, gent d’aquí i nouvinguts, de Barcelona i de fora, persones de tota condició i color... Diuen que, aquesta manifestació, ha estat una de les més multitudinàries i grans –i això que a Berlin hi anà molta gent- que, a favor dels refugiats, s’ha fet mai a Europa. Una nova jornada reivindicativa, solidaria i festiva alhora. Un cop més ens en podem sentir ben orgullosos.


La mobilització tenia tres capçaleres. La primera, amb els lemes "Prou excuses. Acollim ara!" aplegava, entre altres, persones refugiades, immigrants i voluntaris. La seguia la del lema "No més morts. Obrim fronteres!", amb les entitats que treballen ajudant als refugiats. La tercera era la de "Catalunya, terra d' acollida", amb entitats de la societat civil. Tres expresions que resumeixen perfectament el sentir, el clam solidari, i la voluntat dels manifestants.


En l’acte final, davant del mar Mediterrani, Lara Costafreda, una de les coordinadores de 'Casa nostra, casa vostra',  ha explicat que la manifestació neix després de "la indignació, la ràbia i la impotència" que van sentir un grup de voluntaris quan van anar a donar un cop de mà als camps de refugiats de Grècia. "S'han acabat les excuses, hem d'acollir i volem acollir ara", ha dit, després d'agrair als manifestants que s'han mobilitzat i a les entitats que han organitzat la manifestació, que ha definit com un "crit d'esperança".

Un cop més, el nostre company Jaume ha fet la crònica, un molt bon reportatge de la manifestació, en aquest vídeo: https://youtu.be/d4QfgHGjBwI

Gràcies amics i amigues, els que hi heu pogut participar, per la vostra solidaritat. 

Una abraçada.

Fotos.- Elena S. i Google.
Vídeo.- Jaume.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada