dimecres, 24 de desembre del 2014

CONVOCATÒRIA DE LA "COSA"



Un "curset-seminari-universitat d'hivern-parvulari de fotografia"

Fa mesos i molts mesos que venim anunciant una mena de curset per aprendre a re dimensionar les fotos que fem, és a dir, fer-les més petites en termes de pes digital.
La raó és evident, tal com en surten de càmera ocupen un munt de bits. Les darreres adquisicions d'algun xinoxanaire impliquen que les fotos que fa tenen entre 6 i 13 Mb (milions de bits) cada una!! I això fa que enviar les fotos pel correu electrònic sigui una feina lenta i feixuga.
 


Bé, finalment la ocasió ha arribat.
El lloc serà a:

LA VIOLETA DE GRÀCIA Carrer Maspons,6 (Gràcia)08012 BARCELONA

La data i la hora:

16 de gener a les 16:30


Farem una cosa que no es pot dir curset perquè no hi ha mestre. Es podria dir seminari perquè sembrarem una llavor de coneixement, però no hi han capellans, i també es podria dir universitat d'hivern perquè som al hivern i el mètode si assemblarà, però tampoc hi han catedràtics.

Com acabem de dir, això no és un curs, aquí aprendrem entre tots. Serà més una posta en comú de les coses que sap cadascú. El que ens interessi ho investigarem col·lectivament, el que no, ho deixarem per més endavant.
Òbviament no ens limitarem a aprendre l'alleugerament de les fotos, sinó que en tant que possible també veurem altres possibilitats de edició i gestió que ens proporciona el programa.


En termes generals el guió d'aprenentatge serà:

        ● Actualització de la hora i data de la càmera.
        ● Procediment de ordenació de fotografies.
        ● Presentació de diapositives
        ● El programa ViewNX2
        ● La Exploració d'arxius d'imatge
        ● La Conversió d'arxius
        ● La Edició d'imatges

Serà molt convenient que cadascú porti la seva càmera digital i el portàtil si s'escau i també si és possible el manual de la vostra càmera, per tal de aconseguir l'actualització de data i hora.
Lamentablement per raons d'aforament hem d'establir un "numerus clausus" que serà de 15 persones.
I per motiu del lloguer de la sala ens veiem obligats a demanar un sufragament de les despeses que serà entre 2,50 € i 5€ tot depenent del número d'assistents i de despeses col·laterals.

Us demanem que, si esteu interessats i amb ganes de posar en pràctica aquests coneixements, ho feu saber enviant un correu electrònic a: jm.cortes@telefonica.net abans del dia 12 de gener.


COMECLOG

1 comentari:

  1. Moltes gràcies Joan MIquel, pacient professor, pel curset d'ahir.

    Per a mi va ser molt útil (tot i que tinc de fer, encara, molta pràctica) i per a vosaltres -per la part que jo us toco...- segurament un descans... (ja se "comprimir les fotos!!!!, i no tindreu de rebre 40 correus per a veure les 20 fotografies que jo he fet).

    Amb tota franquesa i perdona, Joan Miquel, pensava que el curset seria un "coñazo" però sincerament penso que va ser molt interessant. Ara a posar en ordre i millorar, amb la pràctica, els apunts (ja sabem que a la nostra edat la memòria és fràgil...he,he).

    Gràcies de nou i una forta abraçada.

    El "pàrvul" Pep.

    ResponElimina